Fransk æbletærte

Ingredienser

Fremgangsmåde

Linsedej

Køres sammen til linsedej. Rulles ned på 3 mm. En bagering h: 5 cm og ø: 16 cm fores med linsedej i både bunden og kanten (i hele ringens højde).

Creme

Piskes sammen i 5-6 min. ved maksimal hastighed til en homogen creme. Fyldes ovenpå linsedejen så formen er fyldt ca. 1/3 op.

Lagkagebund

Piskes sammen i 6-7 min. ved maksimal hastighed til en luftig masse. Vejes af på 650 g og smøres ud til rouladebunde på papir. Bages ved 240°C i ca. 6 min. Når bundende er afkølet, stikkes de ud i passende størrelse. En udstukket bund lægges ovenpå cremen i tærteformen.

Topfil

Formen fyldes op med Topfil Æble 90%. På toppen lægges både af friske æbler uden skræl i ønsket mønster. Kagen bages herefter i ca. 60 min. ved 180°C til linsedejen er gylden og sprød.

Gele

Gele og vand eller juice blandes sammen og opvarmes til 90°C i en gryde. Hældes over – eller pensles på - de afkølede tærter. Du kan også bruge Harmony Classic Briant gele

Info

Kompleksitetsniveau:  

Tips og Tricks: Samme tærte smager godt hvis du erstatter Topfil Æble med Topfil Blåbær.