Ernæringsmæssig balance


 

Balancen mellem smag og ernæring

1 ud af 2 forbrugere tjekker næringsværdier eller sundhedsmærkninger på emballage til bagværk – Taste Tomorrow

Afbalanceret ernæring er afgørende. Når der nydes med måde, kan enhver mad passe ind i en afbalanceret kost, selv lejlighedsvise nydelsesprodukter, det handler om den langsigtede sammenhæng i kosten.

Selvom der ikke er én universel sund kost, så opfordrer Verdenssundhedsorganisationens retningslinjer til at reducere sukker, fedt og salt og samtidig at øge frugter, grøntsager, kostfibre og fuldkorn. Ved Puratos følger vi disse principper, når vi udvikler innovative ingredienser, der optimerer ernæringen.

 

Rugbrød, rye bread with beetroot topping, with square crop for social media

Afbalancerede næringsstoffer, uden at gå på kompromis


Sukkerreduktion
Sukker er den vigtigste ingrediens, når vi kigger på, hvad forbrugerne ønsker at reducere. Men udover at give sødme, er det en yderst funktionel ingrediens, især i konditori og chokolade. Det er grunden til, at vi tilbyder en række løsninger, der er nemme at skifte til, som der giver enten fuld eller delvis sukkererstatning. Du er velkommen til at kontakte vores danske team, for at diskutere dine specifikke behov.

 

Fedtreduktion
I overensstemmelse med Verdenssundhedsorganisationens retningslinjer, sigter vi mod at forbedre ernæringsværdien af ​​dine produkter, ved at reducere mængden af ​​fedtstoffer af dårlig kvalitet (som mættede fedtsyrer) og erstatte dem med sundere alternativer. Vi tilbyder også fedtreduceret fyld og søde bageriblandinger, der optimerer dine produkters smag og ernæring.



Saltreduktion
Da brød ofte har et højt saltindhold, udviklede vi innovative løsninger til at reducere indholdet i bagværk. Med vores løsninger kan du hjælpe forbrugerne med at opfylde Verdenssundhedsorganisationens anbefalede indtag på 5 g salt pr. dag, hvilket fremmer et bedre helbred, uden at gå på kompromis med smagen.

 

Tilføjelse af sunde ingredienser

Det hele starter med kernerne
Vores Taste Tomorrow-data bekræfter, at forbrugerne opfatter frø og kerner som både sunde og lækre. Og det er sandt: Fuldkorn er byggestenene i nærende basisvarer og en velsmagende måde at øge fiberindtaget på, i henhold til Verdenssundhedsorganisationens anbefaling.
Vores frø og kerner gør mere end at øge indholdet af fibre; de bygger bro mellem århundreders bagevisdom og nutidens innovative metoder. 

 

Mere frugt, mindre af resten
I de senere år er frugt blevet en af ​​verdens toprangerede smagsvarianter. Vi tilstræber efter at øge frugtindholdet i vores frugtfyldninger, der hvor det er muligt. Ved at bruge Puratos' frugtfyldninger i dine kreationer, opnår du velsmagende kreationer samtidig med at du har mulighed fir at reducere mængden af tilsat sukker, fedt og kalorier.


Ernæringsmæssige fordele
På det marked vi har i dag, er det vigtigt at kunne tilbyde produkter med flere ernæringsmæssige fordele. Vi har udviklet ingredienser, der kan hjælpe med at skabe produkter med højt protein- eller fiberindhold. Disse ingredienser forbedrer ikke kun den ernæringsmæssige balance i dine produkter, men forbedrer også deres smag og tekstur.

Vores løsninger til at balancere næringsstoffer uden at gå på kompromis
Graindesign Black and White
Hvide og sorte frø og kerner til dekoration af dine brød. Skaber et flot og indbydende udseende og forhøjet værdi hos forbrugeren.
Softgrain Sprouted Rye Grains and Seeds
Spirede som er klar-til-brug. Den er lavet af hele fermenterede rugkerner, der er kogt og tilsat rugsurdej, hvilket skaber en unik sød smag.
Softgrain Sprouted Oat
Spiret havre som er klar-til-brug. Den er lavet af spiret havre, der er kogt og tilsat surdej, hvilket skaber en unik smag.
Easy Puravita SpireVip
Forblanding til et lækkert rugbrød med spirede kerner. Dosering 35 %.
Tegral Kerne Brod
Lækker helblanding til saftige kernerugbrød.
Graindesign Tricolore
En blanding af frø og kerner til dekoration af dine brød. Skaber et flot og indbydende udseende og forhøjet værdi hos forbrugeren.
Easy Puravita Kernestykker
Bageriblanding med bl.a. sesamfrø, havre- og solsikkekerner til boller, specialbrød, baguette og ciabatta. Dosering 10-50 % på dejmængden
Easy Skruebrod
Forblanding med surdej, hørfrø og solsikkekerner. Dosering 33 % på melmængden
Topfil Æble 90%
Æblefrugtfyldning m stykker. Bage- og frysestabil. Frugtindhold 90%
Topfil Apricot 60% Fruit Filling
En frugtigt og frisk smagende abrikosfyld, der bevarer sin naturlige smag og farve efter bagning og/eller frysning.
Topfil Wild Blueberry Pieces 60% Fruit Filling
En frugtigt og frisksmagende blåbærfyldning, der bevarer sin naturlige smag og farve efter bagning og/eller frysning.
Topfil Raspberry 60% Fruit Filling
En frugtigt og frisk smagende hindbærfyld, der bevarer sin naturlige smag og farve efter bagning og/eller frysning.
Topfil Finest Cherry Pieces 70% Fruit Filling
En frisk og velsmagende kirsebærfyldning, der bevarer sin naturlige smag og farve efter bagning og/eller frysning.
Topfil Black Currant Pieces 60% Fruit Filling
En frugtigt og frisk smagende solbærfyld, der bevarer sin naturlige smag og farve efter bagning og/eller frysning.
Topfil Citrus Smooth 70% Fruit Filling
En frugtigt og frisk smagende citrusfyld, der bevarer sin naturlige smag og farve efter bagning og/eller frysning. Den indeholder yuzu, citron og appelsin.
Softgrain Sprouted Rye Grains and Seeds
Spirede som er klar-til-brug. Den er lavet af hele fermenterede rugkerner, der er kogt og tilsat rugsurdej, hvilket skaber en unik sød smag.
Easy Puravita SpireVip
Forblanding til et lækkert rugbrød med spirede kerner. Dosering 35 %.
Tegral Kerne Brod
Lækker helblanding til saftige kernerugbrød.
Easy Puravita Kernestykker
Bageriblanding med bl.a. sesamfrø, havre- og solsikkekerner til boller, specialbrød, baguette og ciabatta. Dosering 10-50 % på dejmængden
Easy Skruebrod
Forblanding med surdej, hørfrø og solsikkekerner. Dosering 33 % på melmængden
Forbrugerindsigt

Forbrugerindsigt

Ifølge Taste Tomorrow søger 62 % af forbrugerne efter sundere alternativer, for at tilfredsstille deres trang efter søde sager. At tilbyde afbalancerede søde sager er afgørende og hjælper forbrugerne med at nyde deres yndlings snacks, uden at gå på kompromis med deres helbred. Innova Insights rapporterer, at næsten 80 % af forbrugerne har en proaktiv tilgang til deres diæter, hvor 28 % sigter mod at reducere sukker og 21 % for at reducere fedt.

Relaterede artikler om ernæringsbalance

Mere ernæring i hver bid med Puratos-ingredienser

Mere ernæring i hver bid med Puratos-ingredienser

Oplev hvordan Puratos-ingredienser kan forvandle dint bagværk, kager og konditori, til nærende lækkerier. Prøv en fuldkornskageblanding med tarmsundhedsfremmende ingredienser og lær hvordan du skaber sundere, overbærende produkter, der appellerer til sundhedsbevidste forbrugere.

Kerner & Frø: fremtidens brød og smør i bageribranchen

Kerner & Frø: fremtidens brød og smør i bageribranchen

Fibre og kerner & frø spiller en vigtig rolle i forbrugernes nye normal. Opdag, hvordan deres opfattelse af fibre har udviklet sig, og hvordan du kan hjælpe dem med at øge deres daglige fiberindtag.

Glad mave, sund dig.

Glad mave, sund dig.

I de sidste par år har forskere vist, hvordan tarmmikrobiota holder os sunde, da den repræsenterer den første forsvarslinje mod sygdom, og den modulerer ikke kun fordøjelsessystemets funktioner, men også immunsystemets reaktioner og hjerneaktiviteter.

Videnskaben bag en afbalanceret tarmmikrobiom

Videnskaben bag en afbalanceret tarmmikrobiom

Mikroorganismer tilhørende mere end 1000 forskellige arter, kan findes i og på den menneskelige krop, herunder hud, næse, mund og tarm

Ernæring

Vi ønsker at være en proaktiv spiller I at tilbyde en mere gavnlig ernæring til markedet. Dette er grunden til vi inkorporerer ernæring i alt hvad vi laver.

Clean Label

Vi har forpligtet os til at lave clean label løsninger, der tilbyder naturlige, gennemsigtige og tilsætningsfrie ingredienser til sundere valg.