Kerner & Frø: fremtidens brød og smør i bageribranchen

17 sep. 2020

Mere end nogensinde før er sundhed rigdom. For forbrugere over hele verden er sundhed og af sund mad blevet en stor bekymring. I en undersøgelse udført af Ipsos i april 2020 blev 28.000 forbrugere spurgt, om de ville søge efter sundere og mere bæredygtige produkter efter krisen var overstået. På verdensplan sagde 79 %, at det ville de [1].

Nutidens idé om sundhed har udviklet sig. Da vi gennemførte vores Taste Tomorrow-undersøgelse i 2015, handlede sund mad om at fjerne "dårlige" ingredienser som salt, sukker og fedt. I dag handler sundhed også om at tilføje "gode" ingredienser som fibre, kerner & frø og protein. Det handler om mindre og mere på samme tid [2]. Denne tendens er accelereret under covid-krisen, da forbrugerne i stigende grad søger mad, der vil booste deres sundhed. Vi ser et eksempel på dette i Kina, hvor sundhed er blevet det første købekriterium, før smag og friskhed. Kinesiske forbrugere er i stigende grad tilbøjelige til at søge mad med tilføjede vitaminer og næringsstoffer eller mad, der hævder at styrke deres immunsystem [3].

[1.]  Ipsos April 2020 – n = 28029 – Q: I will seek out products that are healthier and better for the environment
[2.] Taste Tomorrow survey 2019
[3.] Puratos proprietary  Post-Covid Consumer Research, Fieldwork March-June 2020 

FIBRE, KERNER & FRØ OG FULDKORN

Kerner og frø har altid været en vigtig del af vores kost og giver os energi og mange næringsstoffer som fibre, protein, vitaminer og mineraler. Nu hvor folk lægger mere vægt på sundhed i deres mad, søger de enkle måder at øge deres indtag af disse næringsstoffer.

Ifølge vores Taste Tomorrow-undersøgelse mener 60 % af forbrugerne, at tilsætning af ingredienser som fuldkorn gøt mad sundere, og 30 % kigger endda efter kerner på ingredienslisten. Igen kan vi se, at denne tendens er accelereret med covid-krisen, som fremhævet i grafen nedenfor. Vi spurgte: 'Når du køber bagværk, hvilke af disse produkter ville du spise mere af som en del af en sundere kost?'

Fibre og kerner klarede sig godt og er blandt prioriteterne for forbrugere i alle lande [3].

 

[3.] Puratos proprietary  Post-Covid Consumer Research, Fieldwork March-June 2020 

Ikke kun tilføjer det smag og tekstur til bageriprodukter, kerner & frø bidrager også til vores daglige dosis af fibre. Som et essentielt næringsstof hjælper fibre os med at opretholde en sund vægt og et stabilt blodsukkerniveau, reducere vores risiko for diabetes, hjertesygdomme, sænke kolesterol og hjælpe med fordøjelsen. Grafen nedenfor viser, at forbrugerne er opmærksomme på, at fibre og fuldkorn bidrager til sundheden i brød [5]: 

Ikke desto mindre observerer vi, at globalt set opfylder kun 5 % af mennesker faktisk den anbefalede daglige indtagelse på omkring 30g fibre pr. dag [4]. Dette giver os en stor mulighed for at hjælpe folk med at øge deres indtag!

[4.] Grainfoodsfoundation.org

[5.] Taste Tomorrow 2019: To what extent do you think that fibre/wholegrain add to the healthiness of bread? 

FANTASTISKE OPSKRIFTER MED MERE FULDKORN

Ved at tilbyde forbrugerne lækre og indbydende brød, der er fyldt med fuldkorn og frø og rige på fibre, kan vi hjælpe dem med nemt at øge deres daglige fiberindtag. Lad os tage et kig på nogle af vores fantastiske opskrifter:

Landbrød med spiret rug:

Vores landbrød med spiret rug er ikke kun rigt på fibre og en god kilde til vitaminer og mineraler, det har også en skøn sød, karamelagtig smag takket være den spirede rug, og uden tilsat sukker.

SpireVip Chokorug!

Denne lækre opskrift på chokorug, gør det nemt at lave en sød snack, som er både sund og nærende. Få det bedste af begge verdener med denne chokorug opskrift. 

SpireVip rugbrød

Vores fantastiske SpireVip rugbrødsblanding gør det nemt at bage det perfekte rugbrød fyldt med kerner og sunde næringsstoffer. Ikke alene skaber du et lækkert og sundt brød, for hvert SpireVip rugbrød støtter vi Børnecancerfonden med 1 krone.

Vil du vide, hvordan Puratos' løsninger kan støtte dig i at pleje nutidens livsstil eller udnytte globale og regionale sundheds- og velværetrends?