75 % af forbrugerne globalt, er interesserede i mad, der forbedrer deres tarmsundhed” – Taste Tomorrow
Videnskabelig forskning har vist, at vejen til velvære begynder i tarmen. Det er grunden til, at Puratos investerer i ingredienser og teknologier, der fremmer et sundt mikrobiom, og sikrer, at dine produkter er lige så sunde, som de er velsmagende.
Gennem basisfødevarer som brød, sigter Puratos på gradvist at forbedre tarmmikrobiomet. Desuden kan vores innovative teknologier hjælpe bagere og producenter med, at maksimere fordelene ved naturlige ingredienser, især korn. Denne tilgang hjælper dig med at skabe produkter, der ikke kun smager godt, men som også bidrager til bedre fordøjelsessundhed for dine forbrugere.
Tarmsundhed handler om effektiv fordøjelse, optagelse af næringsstoffer, stærk immunitet og at undgå mave-tarmproblemer. Trillioner af mikroorganismer er til stede i tarmen, de er kendt som mikrobiom, og spiller en afgørende rolle for både fysisk og mental sundhed1.
Tarmmikrobiomet påvirker mental sundhed gennem tarm-hjerne-aksen og muskelfunktion via tarm-muskel-aksen. Det er blevet anslået, at omkring 70%2 af vores immunitet stammer fra tarmen.
Faktorer som genetik, stress, medicin og forurening kan påvirke tarmens sundhed, hvilket betyder at vi har magten til at påvirke det gennem gode kostvalg. Diæter, der favoriserer et afbalanceret og mangfoldigt tarmmikrobiom, indeholder: fibre, fermenterede fødevarer og videnskabeligt bevist biotika: præbiotika, probiotika, postbiotika3.
En afbalanceret kost er afgørende for en god tarmsundhed. Brød og bagværk er basisfødevarer over hele kloden og de tilbyder en fremragende mulighed for at levere tarmunderstøttende fordele.
Takket være vores 100 års ekspertise inden for bageriinnovation, har vi kombineret brødkunsten med videnskaben om tarmsundhed, for at skabe Happy Gut-serien.
Puratos Happy Gut-serie er specielt designet til at øge fiberindholdet i dine bagværk, hjælpe forbrugerne med at nå de anbefalede niveauer af kostfibre og levere fantastisk smag og tekstur.
Efter at have mestret fermenterings- og spiringsteknologier, er vi også i stand til at åbne op for værdifulde næringsstoffer fra korn, hvilket resulterer i velsmagende basisfødevarer med nærerige ingredienser.
Emnet tarmsundhed vinder hurtigt popularitet blandt forbrugere og vinder som følge heraf indpas i fødevareindustrien. Denne sammenhæng mellem tarmsundhed og generel sundhed er veletableret i forbrugernes sind. Ifølge Taste Tomorrow anerkender omkring 80 % af de globale forbrugere, sammenhængen mellem tarmsundhed, immunitet og mentalt velvære.
Fibre og kerner & frø spiller en vigtig rolle i forbrugernes nye normal. Opdag, hvordan deres opfattelse af fibre har udviklet sig, og hvordan du kan hjælpe dem med at øge deres daglige fiberindtag.
I de sidste par år har forskere vist, hvordan tarmmikrobiota holder os sunde, da den repræsenterer den første forsvarslinje mod sygdom, og den modulerer ikke kun fordøjelsessystemets funktioner, men også immunsystemets reaktioner og hjerneaktiviteter.
Emnet tarmsundhed vinder hurtigt indpas i bageribranchen. Hvad kan du forvente af den næste generation af tarmvenligt brød?
Mikroorganismer tilhørende mere end 1000 forskellige arter, kan findes i og på den menneskelige krop, herunder hud, næse, mund og tarm
Vi ønsker at være en proaktiv spiller I at tilbyde en mere gavnlig ernæring til markedet. Dette er grunden til vi inkorporerer ernæring i alt hvad vi laver.
Oplev vores afbalancerede ernæringsløsninger. Reducer sukker, fedt og salt, mens du forbedrer smagen med vores innovative ingredienser.