En rejse til bedre sundhed starter i tarmen

75 % af forbrugerne globalt, er interesserede i mad, der forbedrer deres tarmsundhed” – Taste Tomorrow



Videnskabelig forskning har vist, at vejen til velvære begynder i tarmen. Det er grunden til, at Puratos investerer i ingredienser og teknologier, der fremmer et sundt mikrobiom, og sikrer, at dine produkter er lige så sunde, som de er velsmagende.

Gennem basisfødevarer som brød, sigter Puratos på gradvist at forbedre tarmmikrobiomet. Desuden kan vores innovative teknologier hjælpe bagere og producenter med, at maksimere fordelene ved naturlige ingredienser, især korn. Denne tilgang hjælper dig med at skabe produkter, der ikke kun smager godt, men som også bidrager til bedre fordøjelsessundhed for dine forbrugere. 

Hvad er tarmsundhed?

Tarmsundhed handler om effektiv fordøjelse, optagelse af næringsstoffer, stærk immunitet og at undgå mave-tarmproblemer. Trillioner af mikroorganismer er til stede i tarmen, de er kendt som mikrobiom, og spiller en afgørende rolle for både fysisk og mental sundhed1.

Tarmmikrobiomet påvirker mental sundhed gennem tarm-hjerne-aksen og muskelfunktion via tarm-muskel-aksen. Det er blevet anslået, at omkring 70%2 af vores immunitet stammer fra tarmen.

Faktorer som genetik, stress, medicin og forurening kan påvirke tarmens sundhed, hvilket betyder at vi har magten til at påvirke det gennem gode kostvalg. Diæter, der favoriserer et afbalanceret og mangfoldigt tarmmikrobiom, indeholder: fibre, fermenterede fødevarer og videnskabeligt bevist biotika: præbiotika, probiotika, postbiotika3.

Udvikl produkter med tarmvenlige løsninger, som er fermenteringsdrevne

En afbalanceret kost er afgørende for en god tarmsundhed. Brød og bagværk er basisfødevarer over hele kloden og de tilbyder en fremragende mulighed for at levere tarmunderstøttende fordele.

Takket være vores 100 års ekspertise inden for bageriinnovation, har vi kombineret brødkunsten med videnskaben om tarmsundhed, for at skabe Happy Gut-serien.

Puratos Happy Gut-serie er specielt designet til at øge fiberindholdet i dine bagværk, hjælpe forbrugerne med at nå de anbefalede niveauer af kostfibre og levere fantastisk smag og tekstur.

Efter at have mestret fermenterings- og spiringsteknologier, er vi også i stand til at åbne op for værdifulde næringsstoffer fra korn, hvilket resulterer i velsmagende basisfødevarer med nærerige ingredienser.

Vores tarmforstærkende ingredienser
Easy Puravita SpireVip
Forblanding til et lækkert rugbrød med spirede kerner. Dosering 35 %.
Easy Puravita Spekkle
Forblanding med surdej, soyagrits of solsikkefrø til sprøde brødtyper. Dosering 25 % på melmængden
Easy Puravita Kernestykker
Bageriblanding med bl.a. sesamfrø, havre- og solsikkekerner til boller, specialbrød, baguette og ciabatta. Dosering 10-50 % på dejmængden
Graindesign Black and White
Hvide og sorte frø og kerner til dekoration af dine brød. Skaber et flot og indbydende udseende og forhøjet værdi hos forbrugeren.
Softgrain Sprouted Rye Grains and Seeds
Spirede som er klar-til-brug. Den er lavet af hele fermenterede rugkerner, der er kogt og tilsat rugsurdej, hvilket skaber en unik sød smag.
Softgrain Sprouted Oat
Spiret havre som er klar-til-brug. Den er lavet af spiret havre, der er kogt og tilsat surdej, hvilket skaber en unik smag.
Easy Puravita SpireVip
Forblanding til et lækkert rugbrød med spirede kerner. Dosering 35 %.
Tegral Kerne Brod
Lækker helblanding til saftige kernerugbrød.
Graindesign Tricolore
En blanding af frø og kerner til dekoration af dine brød. Skaber et flot og indbydende udseende og forhøjet værdi hos forbrugeren.
Easy Puravita Kernestykker
Bageriblanding med bl.a. sesamfrø, havre- og solsikkekerner til boller, specialbrød, baguette og ciabatta. Dosering 10-50 % på dejmængden
Easy Skruebrod
Forblanding med surdej, hørfrø og solsikkekerner. Dosering 33 % på melmængden
S500 Sense Improver
S500 Sense, en improver, med ensartet førsteklasses kvalitet takket være en kombination af forbedringsmiddel og naturlig surdejsteknologi.
Sapore Traviata Sourdough
En inaktiv rugsurdej, der indeholder den elskede frugtighed, surdej er berømt for med yderligere ristede og maltede noter.
Softgrain 5 Grains and Seeds
En blanding af fuldkorn og frø (rug, hvede, spelt, solsikkekerner og hørfrø) som er kogt og tilberedt med rugsurdej. Blandingen er klar til brug.
Softgrain Spelt
Speltkerner kogt i surdej. Klar-til-brug og fuld af god smag og tekstur.
Sapore Carmen 50 Sourdough
En inaktiv hvedesurdej skræddersyet til brug i søde bagværk med smøragtige surdejsnoter og en cremet smagsprofil.
Softgrain Sprouted Rye Grains and Seeds
Spirede som er klar-til-brug. Den er lavet af hele fermenterede rugkerner, der er kogt og tilsat rugsurdej, hvilket skaber en unik sød smag.
Softgrain Sprouted Oat
Spiret havre som er klar-til-brug. Den er lavet af spiret havre, der er kogt og tilsat surdej, hvilket skaber en unik smag.
Sapore Salome Sourdough
En mørk maltet rugsurdej, der kombinerer sødmen fra maltsirup med syrligheden fra surdej, og tilføjer sødme i brød.
O-tentic Durum
Aktiv bageriingrediens baseret på durumsurdej, med oprindelse fra Italien. Dosering 4 % på melmængden
O-tentic Origin
Aktiv bageriingrediens baseret på surdejsfermentering, der giver en ristet og cremet smag til dine brød.
Sapore Norma
En flydende inaktiv hvedesurdej der giver en cremet smag til dine brød.
Sapore Tosca Sourdough
En inaktiv durumhvedesurdej, der giver en dejlig cremet krumme og ristede noter i italienske klassikere som focaccia eller ciabatta.
Sapore Rigoletto Sourdough
En inaktiv ristet surdej, der giver en langvarig frisk smag i blødt og sprødt hvidt brød.
Sapore Aroldo
En flydende inaktiv rugsurdej, der giver en langvarig frisk smag rugbrød.
Sapore Fidelio
En flydende inaktiv hvedesurdej der giver en syrlig og cremet smag til dine brød.
Sapore Othello
En inaktiv rugsurdej i pulverform, der giver en langvarig frisk smag af rugbrød.
Rugbrøds Malz Extra
En flydende ekstrakt der giver en stærk aromatisk smag og dyb mørk farve til dine rugbrød.
Forbrugerindsigt

Forbrugerindsigt

Emnet tarmsundhed vinder hurtigt popularitet blandt forbrugere og vinder som følge heraf indpas i fødevareindustrien. Denne sammenhæng mellem tarmsundhed og generel sundhed er veletableret i forbrugernes sind. Ifølge Taste Tomorrow anerkender omkring 80 % af de globale forbrugere, sammenhængen mellem tarmsundhed, immunitet og mentalt velvære.

Relaterede artikler om tarmsundhed

Kerner & Frø: fremtidens brød og smør i bageribranchen

Kerner & Frø: fremtidens brød og smør i bageribranchen

Fibre og kerner & frø spiller en vigtig rolle i forbrugernes nye normal. Opdag, hvordan deres opfattelse af fibre har udviklet sig, og hvordan du kan hjælpe dem med at øge deres daglige fiberindtag.

Glad mave, sund dig.

Glad mave, sund dig.

I de sidste par år har forskere vist, hvordan tarmmikrobiota holder os sunde, da den repræsenterer den første forsvarslinje mod sygdom, og den modulerer ikke kun fordøjelsessystemets funktioner, men også immunsystemets reaktioner og hjerneaktiviteter.

Forbind brødets kunst med videnskaben om tarmsundhed

Forbind brødets kunst med videnskaben om tarmsundhed

Emnet tarmsundhed vinder hurtigt indpas i bageribranchen. Hvad kan du forvente af den næste generation af tarmvenligt brød?

Videnskaben bag en afbalanceret tarmmikrobiom

Videnskaben bag en afbalanceret tarmmikrobiom

Mikroorganismer tilhørende mere end 1000 forskellige arter, kan findes i og på den menneskelige krop, herunder hud, næse, mund og tarm

Ernæring

Vi ønsker at være en proaktiv spiller I at tilbyde en mere gavnlig ernæring til markedet. Dette er grunden til vi inkorporerer ernæring i alt hvad vi laver.

Ernæringsmæssig balance

Oplev vores afbalancerede ernæringsløsninger. Reducer sukker, fedt og salt, mens du forbedrer smagen med vores innovative ingredienser.