25 okt. 2024
Træd ind i fremtiden for konditori med de hotteste trends for 2025! Fra teknologidrevne innovationer og AI-designede kager, til fusionen af globale smagsoplevelser, perfekt portioner og syrlige lækkerier, er disse 4 trends sat til at revolutionere verden af søde applikationer. Brug disse eksklusive Taste Tomorrow-data til at skabe trendsættende, kundetiltalende mesterværker, der driver din virksomhed fremad.
Selv teknologieksperten Bill Gates sagde, at udviklingen af kunstig intelligens (AI), er det vigtigste teknologiske fremskridt i årtier. Den hurtige fremgang af kunstig intelligens markerer sig i alle brancher, selv inden for det håndværksmæssige område, konditori. Forbrugere verden over er begejstrede for de kreative muligheder som AI bringer til verden, af wienerbrød, kager og søde sager.
Vi har set forbrugernes interesse for teknologiinspireret innovationer stige, især i Italien, og vi forventer endnu en stigning i 2025 i engelsk- og kinesisktalende lande. På det kinesiske sprog forventes antallet af onlinesamtaler og søgninger om teknologidrevet innovation i bageri- og konditoriindustrien, at vokse med hele 41 %!
Ikke så mærkeligt, når du først ser både de praktiske og kreative muligheder, som nye teknologier som AI, 3D-print og automatisering byder på. AI kan optimere produktionen gennem meget nøjagtig måling af ingredienser, men den kan også bruges til at sikre, at alle får en afbalanceret kost, der er skræddersyet til deres specifikke behov. Og så er der konditorer som Dinara Kasko, der bruger generative AI-teknologier til at inspirere sig selv, til at udvikle unikke og visuelt betagende kreationer. Ved hjælp af AI-programmer som MidJourney eller DALL·E, genererer hun kagedesigns, der ikke er i denne verden, som hun derefter konverterer til silikoneforme ved hjælp af en 3D-printer. Dette fører til ufattelige moussekager, der virkelig er blændende. De der ønsker at følge hendes fodspor, kan begynde med blot at spørge AI til råds om nye smagskombinationer.
Forbered dig på at flytte dine kulinariske grænser! Folk ønsker ukonventionelle smagskombinationer, spændende teksturer og blandinger af forskellige køkkener fra hele verden. Det er ligegyldigt, i hvilket aspekt du beslutter dig for at bringe et element af fusion til dine konditorkreationer, men eksperimentere skal du i 2025. Den kulinariske fusionstrend vokser støt i engelsk- og portugisisktalende lande og forventes at stige blandt kinesere (+13%), spanske (+11%) og tysktalende forbrugere (+7%).
Onigiri-croissanten er et perfekt eksempel. Denne kreation blander sødt og krydret, fransk konditori med asiatisk smag, plus et sprødt ydre med cremet fyld. Bagværket stammer fra Le Levain Bakery i Singapore, hvor de tilbyder den trekantede croissant i smagsvarianter som sourcreme, Lao Gan Ma chili crisp og siciliansk pistaciecreme. Ligesom den japanske onigiri-rissnack er onigiri-croissanten pakket ind med en lille strimmel nori.
For at tilfredsstille forbrugerens ønske om sanseoplevelser og nyheder, skal du vælge ukonventionelle kombinationer i 2025. Disse kulinariske fusionskombinationer er særligt populære:
Sødt wienerbrød med et usædvanligt krydret element.weet pastry with an unusual savory element.
Vestlige konditoriklassikere med uventede østlige smage og ingredienser, som matcha, rismel, miso og yuzu.
Fint konditori, der er infunderet med alkohol eller baseret på en cocktail, som især er trendig i Kina og Japan.
Gen Z og Millennials har populariseret den 'lille snackkultur', hvor de køber sig en fancy matcha latte eller en gourmet-donut som belønning for, at udføre en opgave eller bare som en form for egenomsorg. For mange unge forbrugere er dette et dagligt ritual, der bringer dem noget glæde og lykke. Men fordi de også er bevidste om deres helbred og især sukkerforbrug, vælger de en mini choux bolle, mini tærter, macarons eller petit fours.
Den globale forbrugerefterspørgsel efter petit fours – et sofistikeret koncept, der omfatter en række miniature, elegant dekorerede desserter, der ofte serveres under high tea – vokser støt. Disse små konfekture er kendt for deres indviklede detaljer og delikate smag, hvilket gør dem til en favorit ved elegante sammenkomster. Ikke overraskende er interessen for disse raffinerede godbidder mest fremtrædende i Frankrig, men de vinder også popularitet i USA, Storbritannien, Brasilien og Irland.
Vi ser den perfekte portionstrend vokse i mange sprogområder: den vokser på tysk, fransk og portugisisk. Tendensen stiger i den engelsk- og kinesisktalende verden i 2025, med forventede vækstrater på henholdsvis 18 % og 16 %. Ikke så mærkeligt, da 65 % af forbrugerne foretrækker ikke at gå på kompromis med smag, ifølge vores globale forbrugerundersøgelse. De spiser hellere mindre eller går efter mindre portioner.
Hent inspiration fra det belgiske bageri Momade, der tilbyder alle deres kager og cupcakes i tre størrelser: mini, medium og standard. De mundrette mini-cupcakes er så små, at ingen behøver at bekymre sig om de kalorier eller sukker, de måtte indtage, hvilket gør dem til den perfekte tilladte forkælelse. Men de små, individuelle portionerede kager, er også populære som en elegant serveringsmulighed til særlige lejligheder, som fødselsdage, bryllupper og babyshower. Det ser godt ud og giver gæsterne mulighed for at prøve flere smagsvarianter.
Syrlige og friske smage er den næststørste trend i konditoribranchen! I de sidste 12 måneder har vi set omkring 2,5 millioner onlinesamtaler og søgninger på syrlige lækkerier verden over. Tendensen er vokset ekstremt hurtigt i løbet af det seneste år, og vil forblive fremtrædende gennem hele 2025. I engelsktalende lande forudsiges tendensen en støt fremgang, mens den spansktalende verden vil nå et højdepunkt med en vækst på 6% i forbrugernes interesse.
Det er de forfriskende og smagsvækkende egenskaber, der lokker forbrugerne til kager, bagværk og konditorikreationer med syrlige og friske smage. Men den skarpe twist-trend fremhæver også et globalt forbrugerskifte mod dristige, levende og ukonventionelle smagsvarianter. Folk søger efter unikke og nye smagskombinationer, så de udforsker nu smage ud over blot 'sød'. At parre søde ingredienser med syrlige smage, skaber en afbalanceret og kompleks smagsprofil, der pirrer smagsløgene. Tænk på en hibiscus passionsfrugt eclair, der tilbyder et moderne og usædvanligt twist til konditoriklassikeren.
Brugen af ingredienser ud over de indlysende sure valg, såsom citron, tilfredsstiller forbrugeres eventyrlyst. Populære syrlige smage kommer fra eksotiske citrusfrugter som yuzu, ugli-frugt, finger- og makrutlime. Derudover vinder eddikebaserede ingredienser som balsamicoeddike og syrlige fermenterede muligheder, såsom kefir og kombucha, popularitet. Andre frugter, der passer til denne sure smagsprofil, omfatter tranebær, kirsebær, blåbær, tørrede lime, rabarber, granatæble og tamarind.
I mere end et årti har Taste Tomorrow styrket fagfolk i bageri-, konditori- og chokoladeindustrien, ved at forudse fremtidige tendenser, gennem global dybdegående forbrugerforskning. For at lave disse 2025-tendensforudsigelser analyserer vi online forbrugerdata, ved hjælp af avanceret semantisk AI-teknologi. Vi overvåger onlinesøgninger og samtaler om brød, kager og chokoladeprodukter, på syv forskellige sprog og på over 50 markeder. Disse data kombineres derefter med indsigt fra den største globale forbrugerundersøgelse i branchen, hvilket giver et omfattende globalt perspektiv på fødevareindustriens nuværende og fremtidige tilstand.
Find ud af, hvad forbrugerne leder efter i brød og chokoladeprodukter. I vores oversigt over de hotteste bageri trends for 2025 og de hotteste chokolade trends for 2025 vil du opdage, at der er en massiv interesse for kraftingredienser og lokal autenticitet.