3 virale smagsprofiler til bageri-, konditori- og chokoladeindustrien

4 jul. 2024

Retail
Cross-category
Patisserie
Hospitality
Trend Updates
Artisans
Hype & Trend Signal
Chocolate
Foodservice
Industry
Bakery
Trend
Chocolatiers

Den konstante og hurtige udvikling i fødevareverdenen betyder, at både industri og håndværkbagere konstant står over for udfordringerne, hvis de skal følge med de skiftende forbrugerpræferencer. For at kunne give dig en løbende støtte og inspiration til fødevareindustrien, udarbejder vi vores Taste Tomorrow analyse, som giver dig en uvurderlig forbrugerindsigt.

I denne artikel giver vi dig tre smagsprofiler, der er indbegrebet af de nuværende hypes, som du kan lade dig inspirere af til nye innovationer.

1. Udvikling i smagsvarianter

Klassiske smagsvarianter bliver nytænkt med avancerede alternativer

Forbrugerne er konstant på jagt efter ekstraordinære smagsoplevelser, så vi spotter et skift i, at velkendte smagsvarianter som den klassiske 'kaffe' og ydmyge 'appelsin' giver plads til mere avancerede muligheder såsom 'Espresso Arabica' eller 'calamansi', som er en citrusfrugt fra Filippinerne. Disse sofistikerede smagsmuligheder forener den modstridende længsel efter unikke smage og pålidelige muligheder, som folk kender og elsker.

Skiftet fra traditionelle smagsprofiler til gourmetmuligheder kan stamme fra et ønske om at signalere, at man er en ”foodie” med en højt udviklet smagssans og præferencer. Det er mere spændende og sejt at snacke en yuzu-småkage end en traditionel citronkiks, og derfor ser vi at der lige nu sker en udvikling i smage. Klassiske muligheder erstattes af lignende, men mere avancerede alternativer. Tænk på:

  • Pistacie - Sicilianske pistacienødder
  • Vanilje - Madagaskar vanilje
  • Skinke og ost - Eg-røget honningskinke & emmentaler
  • Mandel - Amaretto
  • Mynte - Marokkansk mynte
  • Tomat - Balsamico ristede cherrytomater
  • Citron - Yuzu

 

Små batch producenter, som  Dandelion Chocolate,giver deres chokoladebarer en fornemmelse af luksus, eksklusivitet og mystik, ved at promovere deres barer med én produktion, på samme måde som vin. Chokoladebarerne er i en limited-edition, og har fermenterede kakaobønner med et karakteristisk krydderi. 'Kokoa Kamili, Tanzania, 2023 Harvest, Batch 1' bønnerne fik en kanelgæring, som fører til smagsnoter såsom Devonshire-creme, pære og vanilje, ifølge chokolademærket. Lyder det mere interessant end en simpel kanelchokolade?

2. Kreative samarbejder

En brændende fusion af komfort og spænding

I dag ønsker 65 % af forbrugerne på verdensplan at prøve kombinationer af smage, der i starten er usædvanlig. Swicy – ​​kombinationen af ​​sødt og krydret – rammer perfekt det sted. At bruge krydrede eller varmefremkaldende ingredienser i traditionelt søde kreationer, såsom kager, saucer, drinks, wienerbrød og chokolade, er absolut ud over det sædvanlige. Eller det plejede i hvert fald at være.

Især i Canada, Indien, Indonesien, USA og Storbritannien elsker forbrugerne ​​krydderier og brændende ingredienser i søde applikationer, ifølge vores Taste Tomorrow-data. Krydderi tilbyder et element af spænding og nyhed til traditionelle smagsvarianter, såsom chokolade, jordbær eller vanilje. Da krydrethed ikke er en smag, men en sanseoplevelse, giver det også en let brændende eller prikkende fornemmelse i munden.

Ny sød og krydret mad er ofte inspireret af peberfrugter eller varme krydderiblandinger fra verdens køkkener. Tænk på koreansk gochugaru-pasta, mexicansk Tajin-krydderi, indonesisk sambal oelek eller kinesisk crispy chiliolie. Udover krydderier tilføjer disse smagsstoffer også oplevelser til bagværk, wienerbrød og chokolade.

Habanero-chokolademochien fra Mochidoki er et perfekt eksempel på, hvordan den usandsynlige kombination af søde og krydrede smage fra hele verden bringer spænding og fornyelse ind i et produkt. Den fyldte japanske rissnack, mochi, får et overraskende kick fra mexicanske habanero, med en af ​​de stærkeste peberfrugter der findes. Den rige og komplekse kakaosmag harmonerer ekstremt godt med den krydrede peber og den brændende fornemmelse står i flot kontrast til den bløde mochi-konsistens, for dem der tør prøve...

3. Alkoholiske drinks inspirerede kreationer

En glas af fornyelse med sprudlende smag

Vil du have, at dine produkter skiller sig ud på et overfyldt marked? Vælg spændende drinks-inspirerede kreationer. Fra sambuca og espresso cannoli til champagne chokoladebarer og en Guinness kage. At bruge alkoholiske drikke giver kompleksitet til dine kreationer samt en vis dekadence.

Specifikke alkoholiske drikke, der er populære lige nu, er bourbon, mezcal, sambuca, sherryvin, champagne og cocktails, såsom espresso martini, moscow mule og mojito. Spiritus giver produkterne en smule kant. Ikke kun fordi en chokolade whisky kage simpelthen ikke er egnet til børn, men også på grund af smagens dybde. Mezcal – tequilaens dristigere bror – bringer røgede noter til en chokoladebar, og sambuca kombinerer alkoholens punch med en overraskende lakridslignende anissmag.

Så gå skridtet videre og tilfør noget sprudlende til dine kreationer! Bare husk, at når det kommer til hengivenhed, er mådehold nøglen. Vi ønsker, at forbrugerne spiser ansvarligt og nyder alle bidderne, uden at få tømmermænd.

Bang Bang Bakehouse har specialiseret sig i romkage, som de giver en moderne makeover gennem f.eks. et cocktail twist. Tænk på en coquito-romkage, som smager som den sydamerikanske kokosrom-cocktail, toppet med ristede pecan-crumbles. Skaberne af romkagerne har fundet ud af, at livet skal fejres oftere, og hvilken bedre måde at gøre det på, end ved at snacke en lækkerbisken med cocktailsmag? Det er derfor, de sælger produkter i individuelle bøtter: så forbrugerne ikke behøver at vente på en særlig lejlighed for at nyde deres rumfetti eller espresso martini romkage.

Om Taste Tomorrow

Taste Tomorrow er verdens største forbrugerundersøgelse indenfor bageri-, konditori- og chokoladeindustrien. Undersøgelsen sporer lokal og global forbrugeradfærd, holdninger og valg, hvilket giver værdifuld og dybdegående indsigt til både bagere, konditorier, chokolatier, fødevareforhandlere og producenter. Vi kan bruge denne indsigt til at spore udviklingen af ​​trends og afsløre nye. Læs mere om vores metoder.

Vær på forkant med de seneste branchetrends og forbrugerindsigt

Slut dig til tusindvis af bager-, konditori- og chokoladeproducenter, der får inspiration fra Taste Tomorrow. Gå ikke glip af det – tilmeld dig vores nyhedsbrev nu og skab mere relevante produktinnovationer!

Relaterede artikler

3 koncepter i fødevareindustrien der trender lige nu

3 koncepter i fødevareindustrien der trender lige nu

Dyk ned i 3 koncepter, der driver innovationer inden for bageri, konditori og chokolade med vores Taste Tomorrow undersøgelse. Fra AI-drevet bekvemmelighed til dristige samarbejder og søde fusioner.

5 spændende eksempler på den søde og salte trend inden for bageri og konditori

5 spændende eksempler på den søde og salte trend inden for bageri og konditori

Oplev de seneste søde og salte smagsinnovationer inden for bageri og konditori. Fra ahornbacon-donuts til pickle-mochi, udforsk 5 snacks, der fanger forbrugerne og går viralt.

Fødevaretrend: Tarmsundhed boomer

Fødevaretrenden om tarmsundhed boomer | Taste Tomorrow

3 ud af 4 forbrugere globalt er interesserede i tarmvenlige fødevarer. Udforsk vigtig indsigt og nye produkter påvirket af denne stigende interesse for tarmsundhed.

Top 4 over de bedste sommersmag skal glæde forbrugerne i 2024

Oplev de bedste sommersmagstrends i 2024

Udforsk de hotteste smagstrends for sommeren 2024! Fra blomster til tropiske eskapader og krydrede fusioner. Lær hvad der fængslende smagsløg over hele verden.