Traditionelt brød med spiret rug

Ingredienser

Metode

Fremgangsmåde

 

8 min. i 1. gear og 4 min. i 2. gear.

Dejtemperatur

 

25°C

Hviletid 1

 

1 time og 30 min. Fold og lad den hvile yderligere 45 min.

Opslåning 1

 

450 g dej laves rund og dækkes med plastik.

Hviletid 2

 

45 minutter i bageriet.

Opslåning 2

 

Gør halvlang og læg på et meldrysset dejklæde.

Hviletid 3

 

± 2 timer ved 28 °C og 80 % luftfugtighed.

Dekoration før bagning

 

Drys med rugmel og snit i midten.

Bagning

 

Bage ved 240 °C med 200 ml damp, faldemde til 230 °C. Bages i 30 min. ved 230°C. Derefter 5 min. ved 220 °C, med spjældet åbent.