Merveilleux Classic

7 feb. 2023

Recipes
Valentine's Day
Patisserie

Opbygning

  • Kirsebærmarengs
  • Chokolade Chantilly
  • Dekoration

Ingredenser

Metode

1. Kirsebærmarengs

Varm de første 3 ingredienser til 50 °C over vandbad.
Piskes herefter til massen er kølet ned til stuetemperatur.
Sprøjtes ud som små runde bunde (Ø5 cm) på bagepapir eller måtter.
Drys let med frysetørrede kirsebær.

Bagetemp: 80°C med åbent spjæld.
Bagetid: 180 min.

2. Chokolade Chantilly

Whippak varmes til 80°C og hældes over chokoladen.
Rør grundigt rundt og lad den stå til næste dag på køl.
Piskes til blødt skum (som til Sarah Bernhard).

Dekoration

Lav selv shavings af chokoladen (eller anvend Belcolade Shavings Noir).
Lav desuden hjerter af chokoladen i ønsket størrelse.

Fremgangsmåde

En hindbærmarengsbund sættes i bunden af en cylinderform ca. Ø5 cm.
Sprøjt en anelse Topfil Finest Cherry på.
Chokolade Chantilly fyldes på så formen er fyldt ½ op. Endnu en kirsebærmarengsbund sættes på og kagen smøres glat med Chokolade Chantilly.
Når kagen har sat sig rulles den i chokoladeshavings. Brug evt. Lidt Chantilly til at smøre kagen glat i kanten først.
Dekorer med et chokoladehjerte i anledningen af Valentines Day.