Cacao-Trace er et unikt, gensidigt fordelsprogram, som bygger på bøndernes lokale viden og ekspertise og styrker deres produktivt og bæredygtighed. Ved at hjælpe bønderne til at øge værdien af deres kakao vil kvalitetschokolade kunne nydes i de kommende mange generationer.
Vi planlægger gradvist af udvide dette program - på nuværende tidspunkt er det aktivt i Vietnam og Elfenbenskysten – til andre lande i Sydøstasien, Vestafrika og Sydamerika.
Cacao-Trace imødekommer behovet for en mere bæredygtig kakao og en transparent forsyningskæde. Det er en enestående holistisk kombination af miljørigtige, økonomiske og menneskelige initiativer designet til at forbedre livet og arbejdet for kakabønderne. Cacao-Trace lægger vægt på, at kvalitet, uddannelse og træning gør bønderne i stand til at øge deres styrker yderligere og opnå bedre produktivitet og bæredygtighed, hvilket er med til at sikre, at chokolade vil kunne nydes gennem mange flere generationer.
Chokoladeproducenter og forbrugerene kan forsikres om at Cacao-Trace står for kvalitet, sporbarhed, og bæredygtig kakao. Konstant forbedring er indarbejdet i programmet og valideret gennem uafhængige trejdepartsinstanser.
Uddannelse og træning er hjertet af Cacao-Trace aktiviteterne. Teknisk support og coaching, leveret hvor det kan gøre en forskel, hjælper kakaobønderne med at øge både deres udbytte og kvaliteten af deres råvarer. Igennem et tæt samarbejde med kakaobønderne udvikles deres professionelle forretningsforståelse og deres teknikker til miljøbeskyttelse. De gøres i stand til at opnå den højst mulige indtjening og styre deres plantager med større selvstændighed.
Ligesom andre programmer for bæredygtighed, bidrager Cacao-Trace til en bæredygtig forsyningskæde gennem bedst praksis med miljørigtige, økonomiske og menneskelige initiativer. Herudover er det også et kvalitetsstempel. Cacao-Trace teams samarbejder tæt med bønderne for nøje at kontrollere fermenteringen og tørringsprocessen, en vital del af at kunne sikre kakaobønner af højkvalitet. Denne support gør bønderne i stand til at fokusere mere på at drive deres plantager, forbedre sig, og øge produktivitet og kvalitet. Resultatet er en win-win. Kakaobønderne leverer et bedre udbytte imens chokoladeproducenterne sikres højere bønnekvalitet til deres chokolade.
Når det kommer til smag, tilbyder Cacao-Trace hvad andre bæredygtige chokoladeprodukter ikke altid gør. Dette skyldes programmets fokus på efter-høstprocessen og andre faktorer så som jord, klima og genetisk variation af bønnen. Som med fremstilling af vin er fermentering en essentiel del af at udvinde smagen af hver kakaobønne. At mestre denne proces sikrer at kun kakaobønner af højeste kvalitet bliver til lækker Cacao-Trace chokolade.
Når du køber Cacao-Trace chokolade støtter du den langsigtede tilgængelighed af chokolade, mens du direkte hjælper til med at reducere fattigdom blandt kakaobønder. For hvert kilo købt chokolade, giver Cacao-Trace en ”chokoladebonus” på Eur 0,10 tilbage til bønderne. Denne enkle og transparente tilbagebetalingsmodel er unik, eftersom 100 % af chokoladebonussen når bønderne gennem Next Generation Cacao Foundation. Det skaber et gensidigt fordelsagtigt samarbejde igennem hele forsyningskæden, fra bonden der dyrker kakaobønnerne til chokoladeproducenten og distributøren, der sikre at chokoladen når ud til alle chokoladeelskere i hele verden.
Ved at købe Cacao-Trace chokolade hjælper du til med at forbedre livet for kakaobønderne og deres familier. Kontrolleret adskillelse af Cacao-Trace kakao fra andre bønner gennem hele forsyningskæden – hele vejen fra høst til forarbejdning – garanterer den fysiske sporbarhed af alle Cacao-Trace kakaobønner. Chokoladeelskere og -producenter kan være sikre på at enhver leverance af Cacao-Trace kakaobønner er valideret og registreret.